Hvordan skrive jobbsøknad for å oppnå et intervju

Det å skrive jobbsøknad er en av de viktigste tingene man gjør når man søker jobb. En søknad er tross alt ett av de to viktige dokumentene man trenger å ha på plass. Det er derfor en god idé å bruke litt tid og energi på dette arbeidet. Det er ikke nok bare å skrive en søknad. Den må i tillegg være skrevet på en måte så den vekker interessen hos mottakeren.

Er ikke jobbsøknaden skrevet på en slik måte at man med en gang blir sett som en aktuell kandidat for jobben det søkes på, har den ikke oppnådd det den skulle. Det er nemlig kun ett formål med en jobbsøknad, og det er å bli innkalt til et intervju.

I disse dager er det stor konkurranse i arbeidsmarkedet. Det er mange om beinet. Tenk deg at det er 100 personer som søker på den samme jobben som du søker på. Mange av søkerne vil med stor sannsynlighet ha en bakgrunnen, og de egenskapene som kreves for å utføre jobben på en god måte. Konkurransen om å bli plukket ut er derfor stor. Tror du da det er stor sannsynlighet for å bli innkalt på et intervju hvis søknaden og cv din ikke skiller seg ut fra alle andres på en eller annen måte?

Sannheten er den at det er viktig å vekke interessen hos arbeidsgiveren med en gang. Oppnår cv’n og jobbsøknaden din ikke å vekke denne interessen, vil du ikke bli med videre i prosessen. Så enkelt er det. Fokuser derfor på å tilpasse cv,n din, og på å skrive en god jobbsøknad for hver jobb du søker. Nedenfor vil du få et inblikk i hva som skal til for å bli lagt merke til.

Forarbeider før du starter å skrive søknad

Før du starter å skrive selve jobbsøknaden må du analysere stillingsannonsen nøye. I utlysningsteksten for en stilling kan du lese hva arbeidsgiveren er ute etter i en kandidat. For å skrive en søknad som er best mulig tilpasset til disse ønskene er det fornuftig å analysere stillingsannonsen og se på hvilke av dine erfaringer og egenskaper som passer inn til det som er etterspurt av arbeidsgiveren.

Skriv derfor også en tilpasset søknad til hver enklet stilling du søker på. Når du skriver søknaden bør du tilpasse det du skriver og trekke fram det som oppfyller det arbeidsgiveren etterspør. Bruk gjerne synnonymer og omskrivninger av det som etterspørres i stillingen, slik at det ikke virker som du bare har kopiert det som står i utlysningsteksten.

Selve søknaden skal ikke være på mer enn en side. Prøv å vær kort og konsis. Det er knapt med tid til å overbevise mottakeren, så ikke fall for fristelsen å skrive en lang avhandling. For yttligere informasjon kan du henvise til cv’n din.

Oppsett for en jobbsøknaden

Når man skriver et søknadsbrev må det formelle være på plass. Benytt derfor et formelt brevoppsett for søknaden. Et slikt formelt brevoppsett som du kan bruke når du skal skrive søknad kan du se et eksempel på her:

Eksempel på oppsett jobbsøknad

Innhold i en jobbsøknad

Når det kommer til innholdet i en jobbsøknad, er det mange som skriver om helt uvesentlige ting, eller som repeterer det som står i cv’n. Det er heller ikke uvanlig å falle i fellen det er å ha et fokus kun på seg selv. Mange fokuserer, og skriver bare om meg, meg, meg, når de skal skrive søknad.

Misforstå meg rett. Selvsagt skal du skrive om hva du kan og hvilke kvalifikasjoner du har. Du kommer derfor ikke bort ifra å fortelle om deg selv. Det er dog viktig at fokuset ikke skal være på deg, men på hva arbeidsgiveren ønsker.

Viktig å tenke på når du skal skrive jobbsøknad

I bunn og grunn er det tre ting som er viktig å ha med i en jobbsøknad. Det er de tre tingene som er viktig for en arbeidsgiver.

Noen som skriver på et tastaturArbeidsgiveren er veldig interessert i å vite hvorfor du vil jobbe hos dem. Har du kun fokus på hva som er viktig for deg og hva du har lyst til, når du skal skrive jobbsøknad, vil du derfor ikke trigge interessen med din cv og jobbsøknad. Fokuser heller på hva motivasjonen din er for å jobbe for denne arbeidsgiveren. La fokuset være på bedriften og ikke på deg.

En annen ting arbeidsgiveren er ute etter å finne ut er hva du kan tilføre bedriften. Skriv her litt om hva du kan tilføre som arbeidsgiveren er ute etter, og litt om hvilke kvalifikasjoner og erfaringer du har som er viktig for jobben du søker på. Bruk andre ord enn du gjorde på cv’n. Jobbsøknaden og cv’n er to dokumenter som skal utfylle hverandre, og repeter derfor ikke informasjonen i dokumentene. Her kan du lese mer om hvordan du skriver cv.

Det tredje elementet som er viktig å ha med i jobbsøknaden, og som arbeidsgiveren er interessert i å få høre mer om, er dine egenskaper. Her kan du skrive litt om hvilke personlige egenskaper du har som passer inn hos arbeidsgiveren og med jobben du søker.

Når fokuset ditt er på hva arbeidsgiveren som søker etter arbeidskraft ønsker, vil mulighetene dine for å bli plukket ut til et intervju bli vesentlig større.

Målet med jobbsøkerprosessen er i første omgang å bli innkalt til et intervju, og deretter å bli tilbudt en jobb. For å oppnå dette må fokuset være på analysen av utlysningsteksten, cv’n og selve jobbsøknaden. Det er disse dokumentene som skal resultere i at du blir innkalt på et intervju. Fokuser derfor på det som er viktigst, nemlig på hva hva arbeidsgiveren er ute etter, når du skal skrive jobbsøknad.